Turnare sapa – procedeu tehnic de executie

In domeniul constructiilor daca nu respecti anumite etape poti compromite total lucrarea executata, astfel rezultatul final nu este cel dorit. Procedeul de turnare sapa este relativ simplu dar necesita atentie maxima din partea tuturor celor care participa la acest proces pe santier.
 Va prezentam etapele de turnare sapa mecanizata elicopterizata:
1.  Se face o vizita de santier unde se evalueaza in mod corect pozitia locatiei, se da un nivel laser pentru a stabili grosimea sapei, se comanda materialul pentru efectuarea lucrarii etc.
2.  Se aduce materialul (nisip, ciment, fibra de armare, solutie pentru dilatarea sapei, perlit expandat etc.)
3.  Se pozitioneaza pompa unde se face amestecul cat mai aproape de nisip si sacii de ciment.(este foarte importanta acest aspect, pentru a optimiza viteza de executie)
4.  Se intinde furtunul pana acolo unde se toarna viitoarea sapa. Avem grija sa protejam peretii, tocurile de la usi, ferestrele, balcoane pentru ca DA, sunt situatii cand turnam sapa in apartamente si furtunul se introduce chiar si pe fereastra. 
5.  Abia acum ajungem sa turnam sapa. Se trage cu dreptarul in plan perfect orizontal dupa semne/cote stabilite inainte de a incepe lucrarea.
6.  Se elicopterizeaza suprafata, pentru un finisaj perfect si pregatit pentru a pune parchet, gresie, vopsea epoxidica, mocheta etc. dupa cerintele fiecarui beneficiar.

Turnare sapa